Георги Стаматов на сцената на Асеновградския театър - Кирил Светлов

















Общинският съвет взема решение да сложи край на нестабилното съществуване на театъра, отпуща субсидия в размер на 4 000 000 лева и назначава за директор Д. Дичев, а също административен и сценичен персонал.

Сезонът започва с обновен състав: Хр. Матеев, Хр. Кузмов, Г. Гоцев, К. Шенков, А. Бояджиев, К. Светлов, Я. Ганев, А. Демиржиев, М. Кишкилова, Р. Минева, Н. Тодорова, К. Колева, Хр. Налбантова и др., художник П. Ламбрев, театър-майстор - П. Сърбов, тех. - Иван Демерджиев, Хр. Аливонтов и др., като худ. оформители остават Б. Димовски, Г. Ковачев, Д. Пондов.

Откриването става с пиесата "Разузнаване" от Л. Стрелков, постановка - Н. Гунов. В града се играят 19 представления. Може да се смята, че доверието на публиката е спечелено по време на гостуването на Г. Стаматов в "Лес". Той е поканен да постави пиеса в нашия театър. През това време по непонятни и досега причини Г. Стаматов е уволнен от Народния театър, отнети са му всички титли, отличия и награди. Същата есен той е гост-постановчик и на Асеновградския театър и режисьор на пиесата  "Зад втория фронт" на Б. Собко. Още на първите репетиции колективът е очарован от него. 

Всяка репетиция е лекция за театралното изкуство и овладяване на сценичното майсторство. Творческият колектив е въодушевен. Успехът на пиесата и аплодисментите са малка утеха за педагога и човека Г. Стаматов. 

Следващата пиеса е "Свои сме, ще се разберем" от Н. Островски, постановка на режисьора от Пловдивския театър Й. Черкезов. 

Успехите на театъра привличат вниманието на много артисти и режисьори , които проявяват желание за работа в един надежден млад театър.  

ПРЕДСТАВЕНА ПУБЛИКАЦИЯ