Станимашка кухня - Наденица в гювече (рецепта на Петър Лалутов)

Поредна рецепта от уважавания асеновградски майстор готвач Петър Лалутов.  Основните участници в нея са наденицата и гъбите.

Продукти за 10 порции:

- Наденица - 1.020 кг.
- Масло - 200 гр.
- Гъби консерва - 670 гр.
- Брашно - 50 гр.
- Лимон - 100 гр.
- Бяло вино - 250 мл.
- Растително масло - 200 мл.
- Чер пипер - 1 гр. 
- Сол - на вкус

Приготвяне: Наденицата се пържи в мазнина от двете страни до зачервяване. Поставя се в гювече, прибавят се задушените в масло гъби, вино, сол, чер пипер и лимон. Задушава се на фурна.

(снимката е илюстративна)

ПРЕДСТАВЕНА ПУБЛИКАЦИЯ