Ревност с фатален край в асеновградския хотел "Рожен" - Николай Димов

 "Удари и шута и си хвани нова!". Лесно е да се кажат тези думи, ама влюбеният трудно се решава на подобна стъпка по простата причина, че за него тя е единствена и незаменима.

Така мислил сигурно и Делчо Делчев от Садово на 10.04.1939 година. Тогава именно се разиграла кървавата драма, която разтърсила и покрусила, според очевидци целия град.

Трагедията се случила в асеновградския хотел "Рожен". Късно вечерта една мила двойка пристигнала в хотела и помолила да бъде настанена за нощувка. Предложили има стая на втория етаж. В тази хотелиерска стая завършват живота си двамата млади. Сутринта прислугата на хотела сериозно се разтревожила, че отседналите пасажери не освобождават наетата стая, въпреки че времето напредвало. И когато станало 11 часа, решили да се обадят в полицията.

Дошли блюстителите на реда, разбили вратата, както му е редът в такива случаи, и намерили два трупа вътре. Двадесет и осем годишният Делчо Делчев от Садово имал любовна връзка с двадесет и шест годишната Лиза Биджерано от Пловдив от няколко месеца. Лекарка по професия и свободна по нрав, Биджерано била доста шавлива и често сменяла партньорите си. Но Делчо бил влюбен в нея истински и правил планове за щастлив семеен живот.

Тя пък искала да се отърве от него - за нея любовният роман бил свършил вече. Във въпросната нощ Делчо гръмнал с пистолета своята дама, а след това убил и себе си. След като разбрал за случилото се в хотела, Даню Пандъра казал на собственика на хотела: "Будала! Хората в Америка дават милиони, да се отърват от любовниците си, а той да се самоубива. Удари и шута и си хвани нова. Ама той, българинът, го удря на чувства - великата любов на Винченцо Белини. Язък за момчето!". 

ПРЕДСТАВЕНА ПУБЛИКАЦИЯ