Домашно сладко от череши

 







2 кг череши се измиват и почистват от костилките. Слагат се в тенджера и се засипват с 1 кг. захар за 24 часа След това добавяме 1 кафена чашка вода и слагаме на умерен огън.

Вари се около 90 мин., като през това време периодично се разбърква и се премахва образуваната пяна.

Готово е, когато вземем от течността и сложим в чинийка и когато изстине не се разлива. На тази пропорция слагане 2 ч. лъжички (без куп) лимонтузу и оставяме за още 3 мин.

Горещо насипваме в сухи бурканчета с винт и оставаме на обратно да се самостерилизират. От това количество захар и череши излизат около 8 бурканчета (от детско пюре).



-----------------

ВАШАТА ФИНАНСОВА ПОДКРЕПА ЗА ПРОЕКТА


ПРЕДСТАВЕНА ПУБЛИКАЦИЯ