Домашни рецепти - Черешов кекс


 









Сезонът на черешите вече си отива, а аз използвам възможността да ви споделя едно предложение от семейния ни рецептурник, с което може да си вземем довиждане с този така характерен за България вкусен и свеж плод.

4 яйца
2 ч. ч. захар
щипка сол
2/3 ч. ч. олио
1 ч. ч. кисело мляко
1 пакетче ванилия
1 пакетче бакпулвер
3 ч. ч. брашно
4 с. л. какао
1 малко бурканче сладко от череши (може и 300 гр обезкостени череши-пресни)
Пудра захар за поръсване

Разбиваме яйцата със захарта и солта. Добавяме олиото, после киселото мляко. Пресяваме брашното и го смесваме с бакпулвер, какаото и ванилията. Прибавяме към яйчената смес.

Накрая, ако решите че е нужно, прибавяте още малко брашно, за да се получи кексова смес. Пече се в загрята фурна до готовност, като проверяваме с клечка.

След изстиване поръсваме с пудра захар. 



ВАШАТА ФИНАНСОВА ПОДКРЕПА ЗА ПРОЕКТА

ПРЕДСТАВЕНА ПУБЛИКАЦИЯ