Домашни рецепти - Сушено месо от свинско бон филе

 










Предлагаме ви една често използвана рецепта от домашната ни кухня. Препоръчвам на мъжете, защото се получава отлично мезе за всякакви напитки и всякакъв повод.

Взимате парчетата месо и ги нареждате в голям съд, като под всеки ред посипвате едра сол. След 24 часа измивате месото, подсушавате го добре и  го нарязвате на парчета, по ваш избор и преценка. Важно е да се знае, че по-тънките парчета ще са готови буквално за ден-два, а по-дебелите за около 3-4.

Правите харман от подправки - кимион, чесън на прах, сминдух, червен пипер, малко черен пипер (по избор). Овалвате добре и "простирате" готовите парчета на сухо и по възможност проветриво място.

Да ви е сладко и наздраве с чаша хубаво червено вино.

ПРЕДСТАВЕНА ПУБЛИКАЦИЯ