Домашен дюнер с питка за тортиля

 















Днес смесихме екзотиката на Мексико и здравословните вкусове на Турция.

Хлебчета със спанак за тортиля със чесново/майонезен сос, смесен с пилешко месо и богата плънка от червен лук, домати, краставици и маруля.

Пилешкото месо се сварява и после се реже на ситно. Добавя се към предварително подготвения сос. 

Сосът се прави с малко кисело мляко, 1 кофичка майонеза, чесън на прах, сминдух, олио и сол на вкус. Когато добавите пилешкото съм соса, разбъркайте добре и оставете поне половин час, за да може месото добре да се овкуси и да попие от чесновия аромат на соса. Ако е твърде гъст, с цел по-добро разстилане върху останалата плънка, може да добавите 30-50 гр. вода и отново да разбъркате добре. 

ПРЕДСТАВЕНА ПУБЛИКАЦИЯ