Неуредици с Пешеходния мост в Асеновград - Харалампи Станчев












В края на миналия век Пешеходния мост в Асеновград е в много лошо състояние. Освен компрометираната настилка, парапетите също са в лошо състояние. Харалампи Станчев, който е активен журналист по онова време, реагира остро за състоянието на моста. Еко какво пише той в местната преса:

"Думата ни сега не е за изкъртените и задигнати мраморни плочи от парапета, а за друго. По подобие на ситуацията пред старото фото (на Главната улица) и тук, на левия бряг пред моста, винаги има паркирани МПС. Тяхното непрекъснато маневриране, освен че затормозява и без това трудната проходимост от неравния терен, създава реална опасност и от произшествия, особено за преминаващите с детски колички, за които на ответната страна има удобна метална естакада.

Но неудобството тук е постоянно растящия брой на глутницата кучета. Трайно установили се по понятни причини около таверната и съседните бистра, те вече са нетърпими и опасни по редица причини. Не е ли криворазбрана тяхната защита пред тази на хората и най-вече за сметка на малките деца - задават въпроси много наши съграждани. 

Мотива си за исканото "екстрадиране" на безстопанствените четириноги те подкрепят със скорошното и ефективно решение на софийското общинско управление, за което също не се налагало разходването на някакви значими парични средства.".

----------------------

Пешеходният мост вече е ремонтиран и добре изглеждащ, но сякаш проблемите с бездомните кучета и многобройните автомобили е все така актуален и наглед нерешим.

(снимка - източник)

ПРЕДСТАВЕНА ПУБЛИКАЦИЯ