Домашни рецепти - Салата "Българска палитра"













Една от любимите ни сезонни разядки/салати. Кръстили сме я "Българска палитра" заради цветовете. Бяло, зелено, червено.

Печете около 12-15 прави червени чушки. Може да го направите и във фурна. Оставяте ги да изстинат и задушат, защото се белят изключително лесно.

Нарязвате обелените чушки на ситно и осолявате. Смачквате с преса 2-3 скилидки чесън, след което разбърквате. Оставяте за 15 мин.

Нарязвате на ситни шайбички един стрък праз, по възможност по-тънък. Разбърквате и отново оставяте за около 10-15 мин.

Когато всички вкусове от студените компоненти се смесят овкусявате с оцет (ние го правим с ябълков, защото винения е по-остър) и зехтин, олио или шарлан (по ваш избор) и досоляваме.

Довършваме с обилно количество магданоз.

Консумирате салатата с чашка охладена ракия.

ПРЕДСТАВЕНА ПУБЛИКАЦИЯ