Домашни рецепти - Рибена чорба













300 гр. филе от морска риба (хек, мерлуза, морски костур, скумрия), 1 глава и изрезки от коремчето на сладководна риба (шаран или толстолоб). Когато имате повод за цяла риба, просто запазете във фризера главата и.

Важно е рибената чорба да е по възможност комбинирана от соленоводна и сладководна риба.

Слагате студена вода и морска сол. Освен рибата, добавяте на едри парчета 1 глава стар лук, парче около 20 см. стрък праз, един средноголям пащърнак, един голям морков, стеблата на стрък магданоз, почистен средноголям корен от целина, два средноголеми картофа.

Оставяте всичко да ври около 30 мин., след което първо отцеждате бульона, почиствате и преглеждате добре рибата за кости, нарязвате на дребно сварените зеленчуци и отново слагате на печката. Добавяте изобилно количество магданоз, листа и стебла целина и девесил.

По желание консумирате с лимонов сок. Да ви е сладко! 

ПРЕДСТАВЕНА ПУБЛИКАЦИЯ