Добрите игри на "Сокол" Долни Воден в края на миналия век

В края на миналия век заслужлия съдия Борис Трендафилов наблюдава футболните процеси в община Асеновград и описва впечатленията си в местната преса. 

Ето обзор на контролен мач мач между "Сокол" Долни Воден и "Армеец", в който рационалната и мъжка игра на домакините им носи хубава победа. Неслучайно цитираната статия носи името "Сокол" даде урок на "Армеец".

"На стадиона в кв. Долни Воден се проведе една от контролните футболни срещи между съставите на местния "Сокол" и гостуващия "Армеец" - Пловдив. Многобройната публика, която се бе събрала, прояви интерес от доброто представяне на "Армеец" срещу елитния отбор на "Ботев" Пловдив (3:2 за "Ботев").

В една от поредните атаки към вратата на младите армейци в 23-та минута, възпитаниците на Кадри Идризов проведоха скоростна акция и въпреки опитите на защитата да спрат нейния ход Мюмюн Тенекеджиев с точен и остър удар постигна ефектен гол. При този резултат завърши първата част. 

След почивката стана ясно, че треньорите на "Армеец" са опънали ушите на своите възпитаници и те тотално упражниха силен натиск към вратата на домакините. Но многобройните им опити за промяна на резултата не носеха успехи. Това изнерви съотборниците им от защитата. Така при отсъждане на свободен удар в полза на гостуващия отбор, добре играещият до този момент защитник Бюлент Саидходжов получи предупреждение за репликиране на арбитъра. Но в този момент опитният и авторитетен треньор на "армейците" Сава Савов незабавно го извади от терена, показвайки взискателността си към проявите на своите възпитаници. 

Въпреки непрекъснатите атаки за изравняване на резултата, състезателите от кварталния клуб удържаха на натиска и заслужено се поздравиха с победата.

Споделям пред читателите силните си впечатления както от добрата игра на "Сокол", така също и от примера за подражание от треньора Савов към своите възпитаници и не на последно място - много доброто и обективно ръководство на младия футболен съдия Фахретин Моллахалилов. 

(снимка - футболна среща на стадион в квартал Долни Воден 2012 г.)

източник

ПРЕДСТАВЕНА ПУБЛИКАЦИЯ