"Мостът на пазара" в Асеновград от години търси своите решения













Инфраструктурната връзка между източната и западната част на река Чая, поема най-големия трафик. През годините "Мостът на пазара" беше нерешима задача за всички управници, които освен това се и "ангажираха" с неговия основен ремонт. Оказа се, че мостът е опасен поради различни конструктивни проблеми. Също така се оказа, че си оставахме с празните обещания.

Ето и една статия в местната преса от края на миналия век, която дава напразни надежди за проекти, долари, модернизация. Заглавието на статията е "Готви се проект за нов мост над Чая".

"Дава се ход на демонстрационен проект за нов закрит мост над река Чая в непосредствена близост до настоящия кооперативен пазар, съобщи на брифинг кметът Божидар Малинов. Новият проект е финансиран по програмата UPND за 50 000 щатски долара. Мостът ще води до закрит пазар точно срещу сегашния. За момента е изоставена идеята за селскостопанско тържище по пътя Асеновград - Пловдив като нерентабилна. Модел на новия строеж ще се вземе от вече частния пазар в Плевен, който екип от общинската администрация е разгледал на място. 

В по-следващ етап се предвижда и според плана на индустриална зона "Север" да се свържат двете части на стария и закрития пазар с пешеходния мост, за което ще се търсят допълнителни инвестиции". 

Ех, мечти, мечти...

източник

ПРЕДСТАВЕНА ПУБЛИКАЦИЯ